Källkritik, desinformation och kommunikation

2022-05-06

I medieflödet som sköljer över oss är det inte helt lätt att veta vad som är sant eller falskt. Vad är desinformation och vad är sann information? Fake News, desinformation, källkritik är begrepp som har blivit allt viktigare i och med olika händelser samt att vi får tillgång till fler och fler plattformar på nätet. På Ordet Fritt finns det programpunkter som behandlar ämnen inom media och informationskunnighet.

Några programpunkter på tema källkritik, desinformation och kommunikation:

 

Dela

Fler nyheter

Samarbete för ökad hållbarhet

Samarbete för ökad hållbarhet

Vår ambition är att Ordet Fritt ska vara ett hållbart event. Vi gör därför allt vi kan för att minska avfallet och vi har i det arbetet etablerat ett samarbete med Gästrike Återvinnare. Detta innebär att: Det kommer inte att finnas ”vanliga” sopkorgar utan i stället...

Förkovra dig i pedagogik

Förkovra dig i pedagogik

Vill du förkovra dig i pedagogik under Ordet Fritt? Under dagarna finns massor av samtal, workshops och föreläsningar med fokus på lärande att ta del av! I programmet återfinns innehåll för dig som vill bli bättre på faciliterande ledarskap, utforska...

Läsfrämjande programpunkter

Läsfrämjande programpunkter

Läsfrämjande och litteratur har alltid varit viktigt inom arbetarrörelsen, men nu är det ännu viktigare när läsförmågan kanske finns men läsförståelsen är låg. Under Ordet Fritt finns flera läsfrämjande punkter för att uppmärksamma detta, bland annat European book day...