Läsfrämjande programpunkter

2022-05-06

Läsfrämjande och litteratur har alltid varit viktigt inom arbetarrörelsen, men nu är det ännu viktigare när läsförmågan kanske finns men läsförståelsen är låg. Under Ordet Fritt finns flera läsfrämjande punkter för att uppmärksamma detta, bland annat European book day den 19 maj. European Book Day är ett projekt som ska främja läsandet i Europa och exklusivt kommer fyra författare från Rumänien, Österrike, Tyskland och Sverige läsa texter på sina egna språk. Texterna kommer också att läsas på svenska.

Några programpunkter på tema läsfrämjande:

 

Dela

Fler nyheter

Samarbete för ökad hållbarhet

Samarbete för ökad hållbarhet

Vår ambition är att Ordet Fritt ska vara ett hållbart event. Vi gör därför allt vi kan för att minska avfallet och vi har i det arbetet etablerat ett samarbete med Gästrike Återvinnare. Detta innebär att: Det kommer inte att finnas ”vanliga” sopkorgar utan i stället...

Förkovra dig i pedagogik

Förkovra dig i pedagogik

Vill du förkovra dig i pedagogik under Ordet Fritt? Under dagarna finns massor av samtal, workshops och föreläsningar med fokus på lärande att ta del av! I programmet återfinns innehåll för dig som vill bli bättre på faciliterande ledarskap, utforska...

Människors egna berättelser – communitykultur

Människors egna berättelser – communitykultur

Communitybaserad kultur är ett begrepp där ett community genom kultur tillsammans berättar sin historia och i konst och kultur för att förändra den. Inom arbetarrörelsen har vi länge arbetat med människors egna berättelser men i och med community kulturen har vi...