Samarbete för ökad hållbarhet

2022-05-17

ihoppfällbara kåsor i lila och rött står på böcker med en växt i bakgrunden

Vår ambition är att Ordet Fritt ska vara ett hållbart event. Vi gör därför allt vi kan för att minska avfallet och vi har i det arbetet etablerat ett samarbete med Gästrike Återvinnare. Detta innebär att:

  • Det kommer inte att finnas ”vanliga” sopkorgar utan i stället flera kärl för sopsortering. Hjälp oss gärna att kasta skräpet i rätt kärl. Är du osäker finns våra värdar på plats för att hjälpa dig.
  • För att komma förbi användning av engångsmuggar erbjuder vi flergångsmuggar. Bidra gärna till vårt hållbarhetsarbete genom att hämta ut din flergångsmugg i mässan. Den behåller du under hela eventet, som tack får du även ta hem din kåsa efter Ordet Fritt.
  • Vi ber våra medverkande i våra programpunkter att inte skriva ut presentationer för utdelning på plats, materialet kommer i stället finnas tillgängligt för nedladdning.
  • Alla skyltar som tagit fram i samband med eventet är gjorda av återvinningsbart material. Flertalet skyltar är också återanvändningsbara.
  • Under Ordet Fritt kommer det även att erbjudas flergångsflaskor för vatten.
  • All mat som serveras under Folkbildarbanketten kommer att vara närproducerad.
  • Vår ambition att maten som blir över från Folkbildarbanketten inte ska slängas. All mat som blir över kommer därför att ges bort så att den kan avnjutas av andra, det matavfall som blir över kommer att omvandlas till biogas.

Läs mer om Gästrike återvinnare: https://gastrikeatervinnare.se/

Gästrike återvinnares logga

Dela

Fler nyheter

Förkovra dig i pedagogik

Förkovra dig i pedagogik

Vill du förkovra dig i pedagogik under Ordet Fritt? Under dagarna finns massor av samtal, workshops och föreläsningar med fokus på lärande att ta del av! I programmet återfinns innehåll för dig som vill bli bättre på faciliterande ledarskap, utforska...

Läsfrämjande programpunkter

Läsfrämjande programpunkter

Läsfrämjande och litteratur har alltid varit viktigt inom arbetarrörelsen, men nu är det ännu viktigare när läsförmågan kanske finns men läsförståelsen är låg. Under Ordet Fritt finns flera läsfrämjande punkter för att uppmärksamma detta, bland annat European book day...

Människors egna berättelser – communitykultur

Människors egna berättelser – communitykultur

Communitybaserad kultur är ett begrepp där ett community genom kultur tillsammans berättar sin historia och i konst och kultur för att förändra den. Inom arbetarrörelsen har vi länge arbetat med människors egna berättelser men i och med community kulturen har vi...