Om Ordet Fritt

Ordet Fritt är ABFs största folkbildningssammankomst som arrangeras vart fjärde år. Efter att ha fått skjuta upp vårt folkbildningsevent ett år på grund av pandemin är det äntligen dags. Den 18-20 maj 2022 arrangeras Ordet Fritt i Gävle i samverkan med ABF Gästrikebygden. Årets tema är ”Gör din röst hörd”.

Ordet Fritt riktar sig till dig som är förtroendevald, anställd eller cirkelledare i ABF eller någon av ABFs medlems- och samarbetsorganisationer. Arrangemanget samlar över tusen deltagare som under tre dagar träffas för att umgås, samverka, utbyta erfarenheter och ta del av ett fullspäckat program.

Som vanligt bjuder Ordet Fritt på ett dignande program där du har möjlighet att fylla på med både kompetens och inspiration. Bland mer än 450 programtimmar kan du delta i alltifrån workshops och panelsamtal till utställningar och föreläsningar inom en mångfald av ämnen som demokrati, kultur, politik och folkbildning. Det finns med andra ord någonting för alla smaker.

Temat för Ordet Fritt 2022 är ”Gör din röst hörd” och kommer att prägla programmet, mässan och alla övriga aktiviteter. Det fokuserar på lokalt mobiliseringsarbete där målet är att stärka människors möjligheter att göra sina röster hörda och ökat valdeltagande.

Denna gången är det Gävle som står värd för Ordet Fritt. Staden erbjuder en perfekt blandning av storstadsutbud och den mindre stadens fördelar där allt du behöver finns på bekvämt promenadavstånd. Arrangemanget kommer att utgå ifrån Länsmuseet Gävleborg, med föreläsningar och workshops mitt bland utställningarna. Även konsten och de historiska utställningarna kommer att användas som en förlängning av programmets innehåll. Museet kommer dessutom stå för en del programpunkter, bland annat kopplat till pedagogik och folkbildning. Även Elite Hotel och Musikhuset kommer att användas som arenor för Ordet Fritt.

Som avslutning på Sveriges största folkbildningsevent bjuder ABF in dig som besökare till den storslagna bankettmiddagen Folkbildningsbanketten som hålls i Gavlerinken. Under galakvällen bjuds du på god mat, högklassig underhållning, prisutdelningar, fantastiska kulturupplevelser och mycket mer. Ett event du definitivt inte vill missa.

Vill du att din ABF-avdelning eller organisation/förening ska göra sin röst hörd på Ordet Fritt? Vi erbjuder er möjligheten att delta med programpunkter och/eller finnas med i mässhallen. Kontakta Annika Eriksson på annika.eriksson@abf.se

Vi ses på Ordet Fritt i Gävle 18–20 maj 2022!

Dela sidan