DU ÄR HÄR: StartProgrampunkter → Jag vill men kan inte prata just nu

Jag vill men kan inte prata just nu

Röd färg

Vem har inte mött det tysta barnet, det som inte pratar i större sammanhang. Eller klasskompisen som alltid var tyst i klassrummet, men som kunde prata hemma och med en del kompisar. Troligtvis hade den här personen selektiv mutism. Vad betyder det?

Selektiv mutism är en ångestdiagnos som drabbar 1 av 100 barn och innebär att orden finns, men inte kommer ut i alla situationer. Det innebär komplikationer i tillvaron. Diagnosen selektiv mutism är en ångestdiagnos som få vet om, men när vi pratar om den och hur den märks så har de flesta mött någon som haft den. Med rätt hjälp kan barn och unga med selektiv mutism börja prata igen och därför är det viktigt att tidigt få möjlighet att ta emot den hjälp som finns.

Under den här föreläsningen får deltagarna möta Johanna och Ebba som jobbar med projektet Tala om tystnad, vilket syftar till att sprida information om selektiv mutism och hur man kan hjälpa dem som har det. Hur går det för de som inte får hjälp som barn eller ungdom? Och vad kan vi göra inom ABF för att stötta deltagare som troligtvis har selektiv mutism?


Medverkande:
Johanna Syrén och Ebba Zettergren, Tala om tystnad


Övrig information:
Arrangeras i samarbete med Tala om tystnad

Fler programpunkter

There are no upcoming events at this time.