DU ÄR HÄR: StartProgrampunkter → Valfrukost #4 – ”Jämlikhet & Demokrati” (#ViMåstePrata)

Valfrukost #4 – ”Jämlikhet & Demokrati” (#ViMåstePrata)

I den fjärde Valfrukosten inför riksdagsvalet i september belyser vi brännande frågor om jämlikhet och demokrati. Vi sänder direkt från Ordet Fritt, som är ABFs största folkbildningssammankomst. Årets tema är ”Gör din röst hörd”. Om jämlikhet, demokrati och folkbildning. Hur hänger de ihop? Måste ett samhälle vara jämlikt för att vara demokratiskt? Vad händer annars? Vad är egentligen jämlikhet? Och vilken roll spelar folkbildningen för att öka på den i vårt samhälle? 

Under pandemin blev ojämlikheten tydlig. Att bo i ett område eller ett annat, att arbeta med det ena och inte det andra, handlade om liv och död. När det finns starka tendenser kring växande klyftor, ökande inkomstskillnader och misstillit mot samhället förstärks den utvecklingen. Vad beror det på? Hur kan folkbildningen agera för att motverka ojämlikhet och stå upp för människors lika värde?

ABF kämpar för att utjämna klasskillnaderna, och för att ge alla samma möjligheter, oberoende av kulturell bakgrund, bostadsort eller ekonomisk situation. Demokratin och jämlikheten måste ständigt återerövras.

Välkommen till en stark morgon!


Medverkande:

Fler programpunkter

There are no upcoming events at this time.